وزیر معارف میگوید که برای ۳۲۴ آموزگار در ولسوالی استالف کابل زمین رهایشی داده شد، به زودی در ۱۳ ولسوالی دیگر در کابل نیز برای آموزگاران زمینهای رهایشی داده خواهد شد.
توزیع این زمینها در حالی صورت میگیرد که شمار زیادی از آموزگاران در بیشتر از یک هفته در کابل دست به اعتصاب کاری زدند و از رئیس جمهور خواستند که به وعدههایی را که به آموزگاران داده عملی کند.
وزیر معارف و وزیر شهرسازی همراه با شماری از نمایندهگان مجلس و دیگر مقامهای دولتی امروز سه شنبه در مراسم گشایش شهرک معلم در ولسوالی استالف کابل این زمینها را به معلمها دادند.
آموزگاران حاضر در این مراسم میگویند که سالهای سال را در خانههای کرایی و با مشکلات زیادی سپری کردهاند و از دولت میخواهند تا برای رفع مشکلاتشان نیز کاری کند.
پاچا خان آموزگار گفت: "ما بسیار مشکلات داریم و اگر به وضعیت ما در این ولسوالی رسیدهگی نشود؛ ما نمیتوانیم فرزند این کشور را درست تربیت کنیم."
اسدالله حنیفی بلخی وزیر معارف اظهارداشت: "از آمدن من به وزارت معارف بیش از یک ماه میگذرد و وقتی من به این وزارت آمدم مشکلات به اندازه کوه بودند و امکانات ما کم. در هر حکومتی معلمان ما از وضعیت خوبی برخوردار نشدهاند و من از مقامهای حکومت میخواهم تا به وضعیت معلمان ما رسیدگی کند."
سید سعادت نادری وزیر شهرسازی نیز افزود: "ما از ۱۲۰ شهرک معلمان تا حال توانستهایم ۸۰ شهرک را به معلمان بدهیم و در برخی دیگر این شهرکها ما مشکل گرفتن زمین را داریم."
وزیر معارف میگوید که تاکنون در سراسر کشور به ۸۰ هزار آموزگار زمینهای رهایشی داده شده است و به زودی در ادامهی این برنامه به آموزگاران زیادی در کابل، غزنی، ارزگان و بخشهای دیگر کشور زمین داده میشود.
اکبر یکی از آموزگاران گفت: "زمینی که برای من دادهاند در سر کوه است من با ۸ هزار افغانی چطور آن را آباد کنم در جایی به من زمین دادهاند که به غیر از حیوان درنده انسان رفته نمیتواند."
فریده آموزگار نیز افزود: "ما سالهای سال زحمت کشیدیم و دیدیم ما از این وضعیت خسته شدهایم."
افزایش معاشات نیز یکی از خواستهای عمدهی آموزگارانی است که در بیشتر از یک هفته در کشور دست به اعتصاب کاری زدهاند، ریاست جمهوری میگوید که برای رسیدهگی به این مشکل نیز برنامهای روی دست گرفته است.
سید ظفر هاشمی معاون سخنگوی رئیس جمهور ادامه داد: "رئیس جمهور در ادامهی تعهدات خود به معلمان کشور ۸۰۰ میلیون افغانی را برای معاش اضافی به معلمان در سراسر کشور در نظر گرفته و نظر به شاخصههایی که وزارت معارف خودش دارد این پول برای معلمان داده میشود".
گفته میشود که در تمام افغانستان بیش از ۲۰۰ هزار آموزگار مصروف خدمت هستند؛ اما بخش بزرگی از این آموزگاران با وضعیت بد اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و بیشتر آنان پس از ختم آموزش به شغلهای شاق نیز دست میزنند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3795